Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε με τη Γιορτή της Σημαίας. Η Διευθύντρια του σχολείου μας, παρέδωσε τη σημαία στον μαθητή Δημήτρη Μαρίνο, ο οποίος, ορίστηκε σημαιοφόρος του σχολείου για αυτή την παρέλαση.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν τα αριστεία και βραβεία στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων. Με χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη των παλιών μας μαθητών, οι οποίοι παρέλαβαν τα αριστεία τους και αναπολήσαν όμορφες στιγμές!

Η εορτή για την εθνική μας επέτειο, συνεχίστηκε στις τάξεις, όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα ομαδικό παιχνίδι με θέμα τις γελοιογραφίες του πολέμου.

Τα παιδιά περιγράφοντας και σχολιάζοντας τις γελοιογραφίες, αλλά και απαντώντας σε στοχευμένες ερωτήσεις απέκτησαν γνώσεις σχετικά με την περίοδο του πολέμου στην Αλβανία (1940-1941).

Έπειτα παρακολούθησαν με προσοχή τη βιντεοσκοπημένη αφήγηση του κ. Φραγκάκη (πατέρα της μουσικού του σχολείου μας, Μαρίας Φραγκάκη) που αναφερόταν στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στη Χίο.

Υπεύθυνες για την πρωτότυπη και διαδραστική εορτή η κα. Μ. Γαλάτουλα και η κα. Ειρ. Πιππίδη, υπεύθυνος για την τεχνική υποστήριξη ο κ. Νικόλαος Δεββές.

Επισκέψεις: 136