Δράσεις Ιανουαρίου στο εργαστήριο Δεξιοτήτων

Οι μαθητές του Β1 και Β2 στο εργαστήριο δεξιοτήτων τον μήνα Ιανουάριο  :

α) έπαιξαν το κλασσικό παιχνίδι  << Πέτρα – Ψαλίδι – Μολύβι – Χαρτί >>  δια ζώσης  με τη βοήθεια του παρακάτω συνδέσμου :  https://alextade.me/apps/petrapsalidi/index.html  και με μια κατασκευή, που η βάση της ήταν το  Arduino .

β) μελέτησαν  το μπαστούνι του τυφλού,  το οποίο χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση των τυφλών στην αποφυγή εμποδίων και στις καθημερινές τους μεταφορές καθώς αυτές είναι δύσκολες με την απώλεια όρασης . Η διαφορά του με τα άλλα μπαστούνια τυφλών είναι ότι έχει αισθητήρες που ανιχνεύουν εμπόδια χωρίς να υπάρχει άμεση επαφή του μπαστουνιού με αυτά. Παράλληλα πρότειναν ιδέες και βελτιώσεις .

γ) είδαν  σε πραγματικό χρόνο μια κατασκευή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόματη  μηχανή τροφής για τους τετράποδους φίλους μας και όχι μόνο (  Automatic Candy Machine with Arduino ) 

δ) έμαθαν πως μπορούν να ακούσουν τις δονήσεις  της γης με τη βοήθεια του Arduino και του αισθητήρα  Piezo Vibration Sensor  with Arduino .

Οι μαθητές έπαιξαν με τα συναισθήματα, ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό  και τα ζώα και ξεκίνησε η ενημέρωση για τις φυσικές καταστροφές και την προστασία του περιβάλλοντος .

Επισκέψεις: 179