Επίσκεψη της ξιφομάχου Κέλλυ Λουφάκη

Mετά από πρόσκληση του κ. Γ. Τζήκα επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο μας η Χιώτισσα παραολυμπιονίκης κ. Κέλλυ Λουφάκη,

Πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδας Ξιφασκίας με αμαξίδιο, η Κέλλυ Λουφάκη έχει μακρά σχέση με τον εθελοντισμό και την συμβουλευτική για θέματα σχετικά με αθλητισμό ΑμεΑ. Το σοβαρό της ατύχημα το 2012 υπήρξε καθοριστικό για την ζωή της ,παρόλο αυτά δεν την απομάκρυνε από τους στόχους της , αλλά την βοήθησε να τους επαναπροσδιορίσει και την ώθησε να καταφέρει ακόμα περισσότερα. Σε αυτό βέβαια βοήθησε η ενασχόληση της με τον πρωταθλητισμό. Είναι η πρώτη γυναίκα ξιφομάχος που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς αγώνες (Ρίο 2016),καθώς και το 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο στον Καναδά.

Η Κέλλυ Λουφάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Είναι πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active” με σκοπό να παροτρύνει μικρούς και μεγάλους στην καθημερινή άσκηση και στον αθλητισμό. Επίσης είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Αετοί Αθήνας». Οι δράσεις της όμως δεν σταματούν εκεί, συχνά επισκέπτεται σχολεία όπου κάνει επίδειξη του αθλήματος της και συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις ως motivational speaker.

Η κ. Λουφάκη μίλησε στους μαθητές για τη ζωή της, τον πρωταθλητισμό αλλά και την οδική ασφάλεια καθώς ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα προκάλεσε την αναπηρία της και στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά στο θέμα αυτό. Στη συνέχεια άνοιξε διάλογο με τους μαθητές απαντώντας με χαρά και αυθεντικότητα όλες τις ερωτήσεις και μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες και ιστορίες από τη μέχρι σήμερα πορεία της.

Επισκέψεις: 111