Κατασκευή ταΐστρας- Φωλιάς για πουλιά

Το εργαστήριο τεχνολογίας- δεξιοτήτων σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντισμού του σχολείου κατασκεύασε δύο ταΐστρες- φωλιές για πουλιά  από παλιά υλικά  που δεν χρησιμοποιούνται, όπως  σπιτάκια από γλωσσοπίεστρα, χρησιμοποιημένους φελλούς, καπάκια από την ανακύκλωση και μια βάση από παλιό ρολόι τοίχου.  

Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να διευκολύνει την παραμονή των μικρών άγριων πτηνών, σε μία αστική περιοχή και ταυτόχρονα αποτελεί δημιουργική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια που οι μεγάλες πόλεις γίνονται όλο και περισσότερο πόλεις τσιμέντου και ασφάλτου και οι αλάνες και τα μέρη με πράσινο εκλείπουν (πυρκαγιές – καταστροφή δασών), δεν είναι εύκολο για τα πουλιά  να βρουν υλικά για να φτιάξουν τη φωλιά τους αλλά και φαγητό για την επιβίωσή τους .
Στόχος της ομάδας εθελοντισμού σε συνεργασία με το εργαστήριο τεχνολογίας- δεξιοτήτων, είναι να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  περισσότερες ταΐστρες  για τα πουλιά, οι οποίες θα τοποθετηθούν  περιμετρικά του σχολείου αλλά και σε δασικούς πυρήνες του νησιού.

Οι δοκιμές- κατασκευές  θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος τύπος για την  ταΐστρα- φωλιά που θέλουμε να δημιουργήσουμε για τους μικρούς ιπτάμενους φίλους μας . Θα πρέπει να είναι ξύλινες, γερές κατασκευές, να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και να έχουν τη δυνατότητα να κρεμαστούν σε δέντρα.
Μην ξεχνάτε: Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια! Προσέχουμε το φυσικό περιβάλλον!

Επισκέψεις: 132