Φροντίζω το περιβάλλον…Δημιουργία σχολικού κήπου με αρωματικά φυτά

Το εργαστήριο τεχνολογίας- δεξιοτήτων σε συνεργασία με την ομάδα δράσης “Σχολικός Κήπος του σχολείου μας” προσκαλεί τους μαθητές και τους γονείς  και των τριών τάξεων του σχολείου μας να συμμετέχουν στην δράση: ”Φροντίζω το περιβάλλον … Δημιουργία σχολικού κήπου με αρωματικά φυτά”.

Η δράση θα διαρκέσει από την 1- 2- 2024 έως τις  15- 3- 2024. Ο κάθε μαθητής/τρία επιλέγει ένα αρωματικό φυτό, το φυτεύει σε μία μικρή γλάστρα, τοποθετεί ταμπελάκι με τα στοιχεία/ ταυτότητα του φυτού και το όνομα του /της μαθητή/τριας, το φέρνει στο σχολείο (εργαστήριο τεχνολογίας- δεξιοτήτων) και αναλαμβάνει ο ίδιος/α την φροντίδα του (πότισμα) για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

ΟΦΕΛΗ ΔΡΑΣΗΣ : 

Μέσα από το σχολικό κήπο τα παιδιά θα μάθουν:

-Να δουλεύουν ομαδικά και συνεργατικά.

-Να εξασκηθούν στην παρατήρηση, καταγραφή και οργάνωση στοιχείων.

-Να γνωρίσουν τα αρωματικά φυτά και βότανα του τόπου τους.

-Να μάθουν πληροφορίες για τις χρήσεις και τις ιδιότητες των φυτών που καλλιεργούν.

-Να αφουγκραστούν τη φύση γύρω τους και να συνειδητοποιήσουν πως είναι ένας κόσμος πλουσιότατος κι εμείς ένα μικρό του κομμάτι.

-Να μάθουν να εκτιμούν και να σέβονται τη φύση γύρω τους.

-Να αναπτύξουν ερευνητικό και παρατηρητικό βλέμμα.

-Να οικοδομήσουν μια οικολογική στάση ζωής.

Oι μαθητές / τριες  θα έχουν την δυνατότητα να μετρούν την υγρασία – ο εξοπλισμός θα δοθεί από το εργαστήριο τεχνολογίας – δεξιοτήτων .

Περισσότερες  πληροφορίες για το  Πράσινο σχολείο: https://www.prasinosxoleio.gr/pente-aromatika-fita-gia-to-sxoliko-kipo/

Τα αρωματικά φυτά προσφέρουν ένα ιδιαίτερο καλλωπιστικό στοιχείο στο σχολικό κήπο, μια όμορφη εικόνα που θα αντικρίζουν καθημερινά τα παιδιά. Ξεκινήστε, λοιπόν, σήμερα κιόλας, τη φύτευση ενός μικρού βοτανόκηπου στο σχολείο μας!

Καλή επιτυχία

Βάψιμο ζαρντινιερών πριν και μετα:

Επισκέψεις: 113