Περίπατος στον Κοφινά

Ένας ξεχωριστός αφηγηματικός περίπατος, μια ευκαιρία για φωτογράφιση και αναστοχασμό και φυσικά ατελείωτο παιχνίδι για τους μαθητές μας. Ο σημερινός περίπατος στον Κοφινά πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη χρονική στιγμή: μετά την επίδοση των ελέγχων, στην αρχή του νέου τετραμήνου, όταν όλοι αποζητούσαμε μια ανάσα, μια μέρα που ο ήλιος αναποφάσιστος έπαιζε κρυφτό με τα σύννεφα. Αυτή τη μέρα διαλέξαμε για μια νέα επίσκεψη στον πολυαγαπημένο προορισμό περιπάτου του σχολείου μας.

Αυτή τη φορά μας συνόδευσε ο ζωγράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Μπάμπης Κοιλιάρης ο οποίος με τη μεταδοτικότητά του μοιράστηκε μαζί μας απίστευτα ιστορικά στοιχεία της περιοχής. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές που ακολούθησαν κινήθηκαν ανάμεσα στον θαυμασμό για το διατηρητέο μνημείο του Λωβοκομειου αλλά και τον προβληματισμό και την πικρία για την εγκατάλειψή του. Συνάδελφοι με καλλιτεχνικές ευαισθησίες αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό τους φακό την κοιλάδα της Υπακοής αλλά και το Λωβοκομείο που μετράει τις πληγές που αφήνει ο χρόνος και η ανθρώπινη αδιαφορία…

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να φύγουμε από τον Κοφινά χωρίς να μαζέψουμε τα απορρίμματα μας. Η ομάδα εθελοντισμού αλλά και ευαισθητοποιημένοι μαθητές είναι εκεί κατάλληλα εξοπλισμένοι, με σακούλες και γάντια, να μας θυμίζουν το χρέος μας στο περιβάλλον και το χώρο.

Επισκέψεις: 108