Αγωγός ή μονωτής … Σημειώσατε: Microbit

Στο εργαστήριο Τεχνολογίας οι μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης στο μάθημα της τεχνολογίας “Έρευνα και Πειραματισμός” θα κατατάξουν διάφορα υλικά σε αγωγούς και μονωτές με τη βοήθεια της πλακέτας micro bit! Τι είδους υλικά είναι κατάλληλα για την κατασκευή ενός κυκλώματος; Ποια επιτρέπουν την ροή του ηλεκτρικού ρεύματος εύκολα μέσα από αυτά; Όσα υλικά το επιτρέπουν τα ονομάζουμε αγωγούς. Οι πιο συνηθισμένοι αγωγοί είναι τα μέταλλα, π.χ. άργυρος, χαλκός, σίδηρος. Την ιδιότητα αυτή την ονομάζουμε ηλεκτρική αγωγιμότητα.
Όμως εξίσου σημαντικά είναι και τα υλικά που εμποδίζουν τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από αυτά και τα ονομάζουμε μονωτές. Ορισμένοι μονωτές είναι το ξύλο, το γυαλί, το λάστιχο. 
Στην κατασκευή μας, όταν ένα υλικό είναι αγωγός θα ανάβουν δύο κόκκινα led και στην οθόνη της πλακέτας θα εμφανίζεται το σύμβολο του “ΝΑΙ”, ενώ όταν το υλικό είναι μονωτής δεν θα ανάβουν τα κόκκινα led και στην οθόνη της πλακέτας θα εμφανίζεται το σύμβολο του “ΟΧΙ”.

Ενημέρωση: Συμμετέχω στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 7/3/2024 στο εργαστήριο Τεχνολογίας– Δεξιοτήτων με μία mini σοκοφρέτα.

Ένας τυχερός μαθητής /τρια θα κερδίσει τις  mini σοκοφρέτες που συγκεντρώθηκαν από τον μετρητή αγάπης!

Αγοράζω λαχνούς για να δείξω την αγάπη μου προς το περιβάλλον ♻️🆘♻️ .  

 Κόστος λαχνού: 50 πλαστικά καπάκια ♻️🆘♻️.

 Αριθμός συμμετοχών: απεριόριστος, κάθε συμμετοχή είναι και ένας λαχνός που αντιστοιχεί με 50 πλαστικά καπάκια ♻️🆘♻️ .

Η δήλωση – συμμετοχή θα γίνεται στο εργαστήριο τεχνολογίας από την Δευτέρα (19– 2– 2024) μέχρι και την Τετάρτη (6–3–2024).

 Καλή επιτυχία  ♻️🆘♻️ !!!

Επισκέψεις: 68