Arduino και το κάστρο των Ιπποτών

Πώς θα γνωρίζω αν μια πόρτα σε έναν χώρο έχει κλείσει ή έχει ανοίξει; Ο καταπέλτης  ενός πλοίου πότε είναι ασφαλής;

Η απάντησή δίνεται από τον αισθητήρα KY-017 Mercury tilt sensor. Ο αισθητήρας κλίσης υδραργύρου είναι ένας αισθητήρας κλίσης που ανοίγει και κλείνει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα όταν έχει κλίση πέρα από μια συγκεκριμένη γωνία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευή αποτροπής κλίσης, κύκλωμα συναγερμού και σε πολλά έργα DIY. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μονάδων αισθητήρα διακόπτη κλίσης για την ανίχνευση της κλίσης και η μονάδα μπορεί να έχει σφαιρικό διακόπτη ή διακόπτη υδραργύρου. Η σφαίρα υγρού υδραργύρου κλείνει και ανοίγει το κύκλωμα όταν έχει κλίση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πώς θα φτιάξουμε ένα όμορφο ραντάρ Arduino χρησιμοποιώντας αισθητήρα υπερήχων (Ultrasonic sensor hc-sr04);

 Το ραντάρ Arduino μάς επιτρέπει να ανιχνεύουμε αντικείμενα σε μικρή απόσταση. Η ασφάλεια του κάστρου είναι στα μάτια του αισθητήρα Ultrasonic sensor hc-sr04 . Όταν η περιοχή είναι καθαρή έχουμε πράσινη απεικόνιση στην οθόνη του radar (εφαρμογή processing ide)   αντίθετα όταν έχουμε εμπόδιο- απειλή η απεικόνιση στην οθόνη του radar (processing ide)  είναι κόκκινη. (processing ide: Το Processing είναι μια δωρεάν βιβλιοθήκη γραφικών).

Σκοπός  των αναρτήσεων που γίνεται από το μάθημα της τεχνολογίας αλλά και από το εργαστήριο δεξιοτήτων, είναι να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών/ τριων του σχολείου μας για την ρομποτική τεχνολογία που εισάγεται στην εκπαίδευση (με αργούς ρυθμούς) μέσα από το STEM. Το STEM είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην ιδέα της ταυτόχρονης εκπαίδευσης των μαθητών στους τέσσερις κλάδους–επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά– μέσω μιας διεπιστημονικής και εφαρμοσμένης προσέγγισης. Αντί να διδάσκονται τα τέσσερα μαθήματα ως ξεχωριστά και διακριτά θέματα, το STEM τα ενσωματώνει σε ένα μοντέλο μάθησης που βασίζεται σε πραγματικές εφαρμογές.Ο κόσμος γύρω μας διαρκώς αλλάζει. Η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας.

Επισκέψεις: 48